Piwo znane było już w starożytnym Egipcie, gdzie bursztynowy płyn służył jako podstawowy napój, robotnikom budującym kompleksy świątynne lub piramidy. Nasi przodkowie również ważyli doskonałej jakości piwo, które masowo wypijano w sporych ilościach. Niestety dzisiejszy chmielowy napój dostępny w sklepach lub wielkich marketach daleki jest od ideału. Wielkie korporacje browarnicze, które wykupiły nasze całkiem niezłe browary nastawione są na zysk, więc silą rzeczy piwo ma być produkowane szybko i tanio, liczą się tylko hektolitry sprzedaży. Koneserzy piwa – a takich w Polsce nie brakuje wpadli w panikę, ponieważ obecnego złotego płynu pić się krótko mówiąc – nie da, no chyba, że jesteśmy zawodowcami, ale tym jest wszystko jedno. Na szczęście kreatywność w narodzie nie ginie i do łask wróciły niewielkie, lokalne browary, nastawione na tradycję i wysoką jakość. Takie doskonałe piwo zaczęło trafiać do pubów i restauracji. Dzisiaj piwa rzemieślnicze w pubie to doskonała wiadomość dla wszystkich miłośników bursztynowego płynu, wreszcie można napić się naprawdę dobrego piwa, na zdrowie!
Piwa rzemieślnicze w pubie
Losowe artykuły:
Seler
Ostatnio bardzo sławnym warzywem stał się seler. Szczególne znaczenie ma dla osób pragnących zrzucić zbędne kilogramy oraz nieestetyczną tkankę tłuszczową. Nauka podaje jego właściwości odchudzające. Dzieje się tak, ponieważ liście selera zawierają bardzo niewiele kalorii, a organizm zużywa ich więcej na samo strawienie tej rośliny. Dochodzi wówczas do ujemnego...
Sala konferencyjna Warszawa
Warszawa to bardzo piękne i reprezentatywne miasto. Co roku przybywa do tego miasta wiele osób w celach turystycznych oraz biznesowych. W tym mieście urządzanych jest wiele spotkań firmowych. Odbywa się wiele zjazdów oraz konferencji. Warszawa jako nasza stolica jest przystosowana w najlepszy sposób do organizowania konferencji różnego typu. Odbywają...